CART 0

Allmänna villkor

Allmänt

Dessa villkor gäller när Du som konsument gör en beställning via www.illumi.se.
Avtal ingås mellan Dig och Illumi Design AB när vårt ordersystem skickat en orderbekräftelse till Dig via e-mail gällande den beställning Du genomför i vår nätbutik.
När betalning av varan godkänts skickas orderbekräftelsen automatiskt.

Hemsidan (www.illumi.se) samt allt innehåll på denna, ägs av Illumi Design AB eller dess licensgivare.
Detta innebär att varumärken, firmanamn, produktnamn, bilder och grafik, design, layout samt information om varor, tjänster och annat innehåll inte får kopieras eller användas utan skriftligt godkännande från Illumi Design AB.

Köp

För att kunna genomföra ett köp via www.illumi.se måste Du acceptera de Allmänna villkoren. Genom att acceptera villkoren förbinder Du dig att följa villkoren i sin helhet, samt godkänner att Du tagit del av informationen om personuppgifter och samtyckt till användningen av personuppgifter enligt avtals-stycket ”Personuppgifter” nedan.

Vi reserverar oss för att produkter på vår hemsida inte alltid exakt motsvarar det faktiska utseendet. Orsaken kan t ex vara baserad på vilken typ av dator och skärm som produkten visas på samt inställningar i datorn.

Du måste ha fyllt 18 år för att handla på www.illumi.se och Illumi Design AB accepterar, enligt svensk lag, inte kreditköp till personer under 18 år.

Priser

Vid beställning via www.illumi.se gäller de priser som anges där.
Priser anges i svenska kronor och är inklusive moms och inkluderar inte betalnings- och fraktavgifter, som anges separat.
Du kan betala på de sätt som anges på www.illumi.se.
Illumi Design AB har rätt att ta betalt redan i samband med beställningen, om inte fakturabetalning eller annat liknande betalsätt valts av Dig och godkänts av Illumi Design AB.
< Vid fakturabetalning eller delbetalning kan Illumi Design AB eller dess samarbetspartners komma att göra en kreditupplysning. Du kommer i sådant fall upplysas om detta.
Illumi Design AB förbehåller sig rätten att inte alltid erbjuda alla betalsätt, alternativt ändra betalsätt om det som Du valt av någon anledning inte fungerar vid tillfället för köpet. Observera att eventuella begränsningar för betalningsalternativ anges på hemsidan.

Leverans och transport

Varor som finns i lager levereras normalt inom det antal arbetsdagar som anges på hemsidan.
Alla leveranstider är ungefärliga och avser tiden från det att vi under vardagar mottagit och registrerat din order tills dess att försändelsen skickas från vårt lager.
Om du beställer flera varor med olika lång leveranstid sker leverans till dig när samtliga varor kommit till vårt lager.

Transport av varor sker med på www.illumi.se angivna fraktbolag och hämtas ut på anvisat utlämningsställe efter att avisering erhållits.
Paketet skall hämtas ut inom den tid som anges i aviseringen. Om Du av någon anledning inte hämtar ut ett paket inom angiven tid har Illumi Design AB rätt att debitera Dig en avgift på 150 kronor.

Illumi Design AB äger rätt att fördröja eller avbryta leverans av köpta varor på grund av Force Majeure, såsom bl a strejk, krigsutbrott, naturkatastrofer eller andra liknande omständigheter.

Ångerrätt

Vid köp av varor på www.illumi.se gäller alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning.
Detta innebär att Du har rätt att ångra ditt köp genom att meddela www.illumi.se detta inom 14 dagar från det att Du eller ditt ombud tagit emot den beställda varan (ångerfristen).

Hela köpesumman betalas åter men leveranskostnad för returen står Du som konsument själv för. Den returnerade varan skall vara oanvänd och i sin originalförpackning och följesedel/faktura, samt uppgifter om hur återbetalning skall ske, skall bifogas.

Garanti

Garantivillkoren varierar beroende på varumärke och vilken sorts vara det gäller. Kontakta vår kundtjänst om Du har frågor om en viss varas garantivillkor.

Din orderbekräftelse gäller som garantibevis.

Reklamation

Du har 3 års reklamationsrätt enligt bestämmelserna i konsumentköplagen förutsatt att du meddelar oss inom rimlig tid från det att du upptäckte felet i varan.

Kontakta alltid vår kundtjänst innan Du returnerar en felaktig vara
Illumi Design AB står för returkonstad av reklamerad vara vid giltigt reklamationskrav.

Vid reklamationer följer Illumi Design AB riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden, se www.arn.se.
Mer information finns på www.konsumentverket.se.

Personuppgifter

Vi hanterar alla personuppgifter enligt bestämmelserna i personuppgiftslagen. De uppgifter du lämnat på www.illumi.se används endast för att fullfölja lagd order och för att ge Dig som konsument god service. Våra åtaganden omfattar fullgörande av leverans av beställda varor, uppdatering av orderstatus, hantering av varuärenden  samt informera Dig om nyheter, kampanjer och erbjudanden.

Ändringar av Allmänna villkor

Illumi Design AB förbehåller sig rätten att göra ändringar i dessa villkor när som helst i tiden. Alla ändringar av dessa villkor kommer att publiceras på www.illumi.se. Ändringar gäller från det att Du har accepterat villkoren (i samband med ett nytt köp eller vid besök på www.illumi.se), alternativt 30 dagar efter att Illumi Design AB har informerat dig om ändringarna.
Vi rekommenderar dock att Du håller dig uppdaterad på hemsidan regelbundet för att bli varse 

Ändringar av Allmänna villkor

Illumi Design AB förbehåller sig rätten att göra ändringar i dessa villkor när som helst i tiden. Alla ändringar av dessa villkor kommer att publiceras på www.illumi.se. Ändringar gäller från det att Du har accepterat villkoren (i samband med ett nytt köp eller vid besök på www.illumi.se), alternativt 30 dagar efter att Illumi Design AB har informerat dig om ändringarna.
Vi rekommenderar dock att Du håller dig uppdaterad på hemsidan regelbundet för att bli varse om eventuella ändringar av de Allmänna villkoren.